Paella valenciana (receta tradicional)
Hey everyone, hope you are having an amazing day today. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Paella valenciana (receta tradicional). It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.
Paella valenciana (receta tradicional) is one of the most popular of recent trending foods on earth. It is enjoyed by millions every day. It is easy, it's quick, it tastes yummy. Paella valenciana (receta tradicional) is something that I have loved my whole life. They are fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Paella valenciana (receta tradicional), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Paella valenciana (receta tradicional) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Paella valenciana (receta tradicional) is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Paella valenciana (receta tradicional) using 13 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.
Viviendo en Valencia, siendo una estudiante universitaria, trabajé haciendo extras los fines de semana y festivos en un restaurante de Meliana, cerca de Valencia. Allí estaba o en cocina o en el paellero donde cocinábamos entre 10 y 30 paellas por servicio de comida. Fue allí donde aprendí a cocinar la verdadera paella Valenciana así como sus derivadas con alcachofas y con caracoles. Aunque aquí no tengo el paellero de gas, con la vitro un@ se puede apañar, pero hay que estar pendiente de que hierva y cueza equitativamente. No lleva caldo de pollo, el secreto está en el sofrito 😜
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Paella valenciana (receta tradicional):
- 50 gr judía plana
- 20 gr garrafón
- 1 tomate
- 1 diente ajo
- 2 trozos pollo
- 2 trozos conejo
- 3/4 vaso arroz bomba
- pimentón dulce
- Sal
- AOVE
- 1/2 sobre colorante alimentario
- 1 ramita romero
- 2 vasos agua
Instructions to make to make Paella valenciana (receta tradicional)
- Reunimos todos los ingredientes y en una paella ponemos aceite y sal. Una vez el aceite esté caliente, añadimos la carne para sofreírla. Atención, durante el proceso hasta poner el agua hay que estar súper pendiente de los pasos.
- Vamos moviendo la carne para que se dore bien por todos los lados y, una vez doradita, la apartamos a los bordes y añadimos la verdura en el centro. Sofreímos. Cuando esté también dorada y tierna, la apartamos junto con la carne y añadimos el tomate previamente rallado junto con el ajo picado. Sofreímos. Añadimos el pimentón y mezclamos todo. Movemos y sofreímos durante unos 5 minutos.
- Añadimos 2 vasos de agua (a la altura de los tornillos de las asas) y dejamos que hierva. Hay gente que pone el romero al final, pero a mí me gusta que deje sabor en el caldo, por lo que lo añado mientras hierve antes de echar el arroz.
- Quitamos la ramita de romero y echamos el arroz. Añadimos el colorante y dejamos cocer durante unos 20 minutos a fuego medio. Al final, si quieres que se te quede un delicioso socarrat, dale un puntito más de potencia a la vitro o sube el fuego durante 3 minutos. Cuando lo tengas al punto, ponle un poco de papel de albal para que se asiente con la temperatura.
- No hay mayor placer un domingo que comer una paella valenciana 💕💕💕
As your experience and confidence expands, you will find that you have a lot more all-natural control over your diet plan and also adapt your diet plan to your individual preferences with time. Whether you want to offer a dish that makes use of less or more ingredients or is a little bit essentially hot, you can make basic adjustments to accomplish this objective. In other words, begin making your recipes in a timely manner. As for fundamental food preparation abilities for beginners you don't need to discover them however only if you grasp some simple cooking strategies.
This isn't a total guide to quick as well as simple lunch dishes yet its great food for thought. Ideally this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare tasty meals for your household without doing a lot of square meals on your journey.
So that's going to wrap this up for this special food Steps to Prepare Super Quick Homemade Paella valenciana (receta tradicional). Thanks so much for reading. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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