Lomo a la pimienta y gratín dauphinoise

Lomo a la pimienta y gratín dauphinoise

Hello everybody, it's Drew, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Lomo a la pimienta y gratín dauphinoise. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

Lomo a la pimienta y gratín dauphinoise is one of the most favored of recent trending foods on earth. It is easy, it's fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. Lomo a la pimienta y gratín dauphinoise is something which I have loved my entire life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Lomo a la pimienta y gratín dauphinoise, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lomo a la pimienta y gratín dauphinoise delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have Lomo a la pimienta y gratín dauphinoise using 13 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

Esto es así, el gratín dauphinoise es una comida típica de los Alpes franceses, que no es más que unas papas a la crema con una banda de ajo. La combinación es genial, pero no va para una primera cita ni a palos.
#mirecetario

Ingredients and spices that need to be Take to make Lomo a la pimienta y gratín dauphinoise:

  1. Lomo a la pimienta
  2. 600 grs Lomo
  3. granos Pimienta negra en
  4. 1 copa Vino blanco
  5. 200 cm3 Crema de leche
  6. C/n Sal
  7. Gratín dauphinoise
  8. 1 kg Papa
  9. 300 cm3 Crema de leche
  10. 3 dientes Ajo
  11. Muzzarella
  12. Provolone
  13. C/n Sal y nuez moscada

Steps to make to make Lomo a la pimienta y gratín dauphinoise

  1. Triturá los granos de pimienta, de ser posible con un mortero. Sino apretalos con el canto de un cuchillo.
    Corta el #lomo en medallones (si los atas con un hilo para que se conserven redondos se llaman #tournedos) y salalos por los dos lados. Después pásalos por la pimienta molida para que se le pegue una buena cantidad. Una vez condimentada la carne, sellala en una sartén con manteca y un chorrito de aceite de oliva. Con dos minutos de cada cara está bien, que en el centro queden crudos, y reti
  2. En la misma materia grasa manda un diente de ajo picado bien fino hasta que se dore. Desglasá el fondo con una copa de vino y deja hervir para que se evapore el escabio. Baja el fuego y Vuelve a poner los medallones de lomo con todo y el jugo que debe haber largado. Hechale 200 cm3 de crema y déjalo cocinar por 20 minutos para que se termine de hacer el lomo.
  3. Corta las papas en láminas finas y empeza a ponerlas en una fuente para horno previamente aceitada. Una vez que cubris todo el fondo, condimentas con sal, pimie ta molida y nuez moscada, le tiras un poco de ajo y cubris la primera capa con crema de leche. Ahí mismo volves a poner un otra capa de papas y repetís el proceso. Y así, hasta que se te termines las papas.
  4. Volcale el resto de la crema encima y en un horno medio dejalas al menos media hora. Anda probando hasta que las papas estén blandas. Todo va a depender del espesor de las papas.
  5. Una vez listas, corta la muzzarella en tiras, cubris la preparación y como broche de oro tapa todo con provolone rallado. Subi el horno al palo, y deja gratinar el queso.
    Te juro que no falla.
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As your experience as well as self-confidence grows, you will certainly find that you have a lot more natural control over your diet plan and adapt your diet to your individual preferences in time. Whether you wish to serve a dish that utilizes fewer or more components or is a little bit more or less spicy, you can make basic adjustments to achieve this objective. In other words, start making your dishes in a timely manner. As for basic cooking abilities for beginners you don't need to discover them yet just if you master some basic cooking strategies.

This isn't a full guide to quick and easy lunch dishes yet its great something to chew on. With any luck this will get your creative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family members without doing a lot of square meals on your journey.

So that's going to wrap this up with this exceptional food How to Make Super Quick Homemade Lomo a la pimienta y gratín dauphinoise. Thanks so much for reading. I'm sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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