Tarta de mousse de turrón

Tarta de mousse de turrón

Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Tarta de mousse de turrón. One of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Tarta de mousse de turrón is one of the most popular of recent trending meals on earth. It is simple, it is quick, it tastes yummy. It is enjoyed by millions every day. Tarta de mousse de turrón is something which I've loved my entire life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Tarta de mousse de turrón, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tarta de mousse de turrón delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Tarta de mousse de turrón is 12 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Tarta de mousse de turrón estimated approx 1 hora + reposo.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have Tarta de mousse de turrón using 18 ingredients and 12 steps. Here is how you cook it.

Normalmente en Navidad siempre hago tronco de chocolate, pero este año he decidido innovar un poco, y ya que las comidas siempre son un poco peaadas, decidí hacer esta deliciosa tarta para #LasRecetasDeCookpad

Feliz Navidad a todos, espero que os guste

Ingredients and spices that need to be Take to make Tarta de mousse de turrón:

  1. Base
  2. 1 disco de bizcocho
  3. 300 ml agua
  4. 200 gr azúcar
  5. 1 chorrito anís
  6. 1 cucharadita esencia de chocolate
  7. 1 cucharada sopera cacao en polvo
  8. Para la mousse
  9. 5 hojas gelatina
  10. 425 ml nata para montar
  11. 1 huevo
  12. 1 tableta turrón blando
  13. 50 gr azúcar
  14. 150 ml leche
  15. Para la cobertura
  16. 75 ml nata para montar
  17. 100 gr chocolate negro
  18. 25 gr mantequilla

Steps to make to make Tarta de mousse de turrón

  1. Preparamos el almíbar para bañar el bizcocho. En una olla ponemos el agua, el azúcar, el anís, la esencia de chocolate (yo la pedí por Internet) y el cacao en polvo. Si no conseguís la esencia de chocolate añadid dos cucharadas de cacao. La idea es que el almíbar sepa y huela a chocolate. También podéis preparar un almíbar normal, pero en ese caso es mejor usar bizcocho de chocolate
  2. Montamos el bizcocho en un plato para tartas y le ponemos el aro de un molde desmontable. Pinchamos el bizcocho y lo mojamos bien con el almíbar. Reservamos lo que nos sobre.
  3. Hidratamos la gelatina en agua fría con un poco de almíbar. Esto dejará en la mousse el sabor del almíbar.
  4. Montamos la nata con 25 gr de azúcar. Es mejor que quede lo más firme posible. La dejamos en la nevera.
  5. Separamos la clara de la yema y reservamos la clara. En un cazo ponemos la yema, 25 gr de azúcar, la leche y el turrón desmenuzado. Cuanto menos grumos tenga mejor.
  6. Calentamos hasta que la mezcla esté totalmente integrada. Añadimos la gelatina y mezclamos hasta que se disuelva por completo. Pasamos por un colador y reservamos.
  7. Montamos la clara a punto de nieve con un pellizco de sal. Mezclamos con la nata con movimientos envolventes. Reservamos en la nevera.
  8. Cuando la mezcla de turrón esté casi fría, la añadimos a la nata poco a poco, mezclando muy despacio.
  9. Añadimos la mousse a la base de la tarta y dejamos reposar en la nevera media hora, lo bastante como para que empiece a estar firme
  10. Derretimos el chocolate en una olla con una cucharada sopera de almíbar. Aparte ponemos nata a hervir
  11. Cuando el chocolate esté derretido añadimos la nata, mezclamos bien y añadimos la mantequilla. Nos quedará una cobertura cremosa.
  12. Esperamos a que se enfríe un poco la cobertura y la estiramos encima de la mousse. Dejamos reposar unas cuatro horas como mínimo antes de degustar esta delicia

As your experience as well as confidence expands, you will certainly find that you have a lot more all-natural control over your diet regimen as well as adjust your diet to your personal preferences in time. Whether you intend to serve a dish that utilizes less or more components or is a little bit more or less hot, you can make simple modifications to accomplish this goal. To put it simply, start making your recipes in a timely manner. When it comes to standard food preparation skills for beginners you don't need to learn them but only if you grasp some simple food preparation methods.

This isn't a complete guide to fast as well as easy lunch recipes however its good food for thought. Hopefully this will get your creative juices streaming so you can prepare delicious dishes for your household without doing way too many square meals on your trip.

So that is going to wrap this up for this exceptional food Recipe of Perfect Tarta de mousse de turrón. Thank you very much for reading. I am confident you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Dorada al horno al toque de limón y especias con puré de patata con crosta

Waffles de avena

Pescado hervido (pescado del enfermo)