Charquican de pescado
Hey everyone, hope you are having an amazing day today. Today, we're going to make a special dish, Charquican de pescado. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Charquican de pescado is one of the most favored of current trending meals in the world. It's enjoyed by millions every day. It's simple, it is quick, it tastes delicious. They're nice and they look fantastic. Charquican de pescado is something which I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Charquican de pescado, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Charquican de pescado delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Charquican de pescado is 5 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook Charquican de pescado using 12 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.
Hace unos dias me llene de peruanidad, los recuerdos me llegaron profundamente y decidí hacer algo que me llevo a etapas de mi niñez, donde de manos de mi abuela materna probaba cuanto plato con pescado ella sabia preparar, mujer de manos prodigiosas mi abuelita "Queta" , es siempre en quien mas me inspiro para cocinar, y a quien dedico muchas de mis comidas, esos recuerdos me llevaron al chaquican de pescado.El charquicán es un guiso típico de Argentina, Chile y Perú, el nombre proviene del quechua charkikanka, que significa revoltijo o guiso con charqui,los registros mas antiguos que se tienen de un plato llamado charquicàn datan de los tiempos del Imperio español (siglos XVI y XVII), y se asocia al transito de comerciantes entre los yacimientos mineros de Potosí y el puerto de Arica, la antigua ruta inca de Cápac Ñan, la cual fue utilizada también por los conquistadores españoles y los arrieros locales,.Una versión alternativa del charquican en peru es la originaria del distrito Caleta de Carquin perteneciente a la provincia de Huaura de donde soy originario, en esta receta la carne de cuy y el charqui son remplazados por la anchoveta seca salada característica del lugar, recuerdo aun el aroma de este rico potaje de manos de mi tía Beta, excelente cocinera de mi familia. A continuación les dejo una receta fácil de preparar, ideal para un fin de semana familiar o para esos días de Semana Santa que muchas veces no sabemos que preparar con pescado. Espero les guste
Ingredients and spices that need to be Take to make Charquican de pescado:
- 1 Kg pescado salado seco
- 100 gr, de aji colorado (panca) ya licuado
- 4 cucharadas ajo
- 1 pimiento picado
- 2 cucharas ají amarillo licuado
- 1 kg papas sancochadas
- 1 cebolla picada en cuadritos
- 1 cucharada pasta de tomate
- Pimienta
- Comino
- Sal
- Ajino moto
Steps to make to make Charquican de pescado
- Ponemos a remojar el pescado seco por 3 horas y vamos cambiando el agua cada hora, es para bajar la sal que tiene el pescado seco
- Ponemos a sancochar el pescado por 30 minutos. La dejamos enfriar y lo deshilachamos (tiras delgadas).
- En una olla calentamos el aceite, agregamos la cebolla y dejamos freír, añadimos el ajo, el ají colorado y el aji amarillo, seguimos friendo, ponemos la pimienta pasta de tomate, comino y cocinamos hasta que este listo el aderezo
- Añadimos a lo frito el pescado, las papas, cortadas en cuadros pequeños, sal, sazonador al gusto y el pimiento, mezclamos bien y listo. Se puede acompañar con arroz y salsa criolla o servirse solo con arroz.
As your experience and self-confidence expands, you will discover that you have more all-natural control over your diet regimen as well as adapt your diet plan to your personal tastes over time. Whether you wish to offer a recipe that makes use of fewer or more ingredients or is a little bit basically spicy, you can make basic adjustments to accomplish this goal. Simply put, start making your dishes promptly. As for standard cooking abilities for newbies you do not need to learn them however only if you grasp some straightforward food preparation strategies.
This isn't a total overview to quick as well as easy lunch dishes however its great food for thought. Ideally this will get your innovative juices moving so you can prepare tasty dishes for your family without doing way too many square meals on your trip.
So that is going to wrap this up with this special food Easiest Way to Make Perfect Charquican de pescado. Thanks so much for your time. I'm confident that you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment